2019-09-03

Nya kollegor!

Vi är glada att få välkomna två nya kollegor, Henning Röschmann och Ingrid Tufvesson, till kontoret. Med de två ombord ser vi fram emot en fartfylld höst!

Läs mer om Henning och Ingrid i vår kontaktlista.

2019-05-16

Morgondoppet - Första spadtaget!

De blivande grannarna i kvarteret Morgondoppet har tagit de första spadtagen på plats i Landskrona, Borstahusen. Vi kommer att följa bygget med stor förväntan.

2019-04-05

Archfilmlund fyller 10 år

Tillsammans med ett par andra arkitektkontor och filmintresserade företag är vi sponsorer av Lunds arkitektur filmfestival. Läs mer om detta på arkitekten.se - klicka här

Jubileumsfestivalen kommer hållas till hösten 2019.

ArchFilmLund 2018: Festival Prize, länk klicka här

2018-12-11

Musikhjälpen 2018

I år sponsrar vi Musikhjälpen.

Anna Hansson har även gjort en fantastisk fin kreation och skapat julens många godbitar samlade i Musikhjälpens "glasbox".

Denna superläckra glaslåda ligger ute på Tradera så bara buda på!

Alla pengarna går självklart till Musikhjälpen.

God Jul på Er!

2018-10-05

Funktionshinderbanan

Vårt företag är en av sponsorerna för Funktionshinderbanan.

Funktionshinderbanan är en kampanj för fler och schysstare LSS-boenden. Människor som bor i LSS-hem ska inte uppleva sin vardag som en hinderbana, eller få vänta i evighet på ett eget hem.

Kampanjen tog plats mellan 10-29 september 2018. Genom en 80 mil lång cykelresa från Gävle till Göteborg pratade initiativtagarna med människor som kan bidra till fler och bättre LSS-bostäder.

Läs mer om Funktionshinderbanan här.

2018-09-05

Vi välkomnar vår nya kollega Kerstin

Vi är mycket glada av att välkomna Kerstin Sigbo i vårt team!

Kerstin har gedigna erfarenheter i stora och komplexa projekt som t ex Max IV-laboratoriet i Lund och nya Triangeln i Malmö. Hon har varit med långa, komplexa processer och avancerad 3D-projektering med fokus på samordning och optimering, Du kan läsa mer om henne i vår kontaktlista.

2018-05-30

Svenska Stadskärnors "preferred partner"

Svenska stadskärnor arbetar för att öka medvetenheten om stadskärnans betydelse som tillväxtgenerator. Bl.a. samlas företag, organisationer och kommuner som har ambitioner att utveckla städerna. Man tillhandahåller också ett viktigt nätverk som kan inspirera och stödja i kommuners och intresseorganisationers arbete.

Vi på Jakobsson Pusterla är stolta över att vara med i organisationens lista av s.k. "Preferred partners" för andra året i rad. Vi berättar gärna mer och lämnar referenser på förfrågan.

Läs mer om Svenska Stadskärnor här.

2018-04-09

Vi välkomnar en ny kollega

Christel Rotqvist började hos oss förra veckan. Christel kommer att jobba som administrativ support. Hon kommer att hjälpa oss som organisatör och med allt som får ett kontor att fungera som bäst.

2017-12-27

Välkommen Piotr!

Piotr Wisniowski började hos oss den 5:e december. Varmt välkommen!

2017-12-22

Jul 2017

Perspektivet visar en gata i området Aspen Strand i Lerum. Julstämingen sprids genom några av Anna Hanssons karaktärer. Olivier Gras bild har gjorts som en illustration för kvalitetsprogrammet för området. Utvecklingen av Aspen Strand är ett fortsatt uppdrag efter vinsten av den internationella tävlingen Europan 10.

2017-10-05

Lunds Arkitekturfilm Festival

Vi är stolta över att kunna vara en av sponsorerna för årets akitekturfilmfestival i Lund.
Festivalen börjar torsdag 5/10 och fortsätter fram till söndag 8/10.

Mer information om festivalen och hela programmet kan hittas på http://www.archfilmlund.se/ 

2017-09-15

Erfaren arkitekt sökes

ERFAREN ARKITEKT?
ÄLSKAR DITT JOBB?
SÖKER ÄNDÅ FÖRÄNDRING?

KOLLA HÄR:

Vi söker en ny kollega. Gärna med gedigen erfarenhet av projektering. Lägg därtill en stark känsla för hur form, funktion och konstruktion hänger samman. Ner till detaljnivå. Du gillar ditt jobb men är sugen på att prova något nytt. Då är du rätt person för oss.

Vi är ett ungt arkitektkontor men vi som jobbar här har alla erfarenheter i bagaget. Främst jobbar vi med bostäder, handel och stadsplanering. Projekten spänner vitt, såväl geografiskt som till omfattning. Vi vill växa och samtidigt etablera oss som ett av de bästa arkitektkontoren i regionen.

Vill du vara med på resan? Maila då till: job@jakobssonpusterla.com

2017-09-08

Byggplats Visby

I oktober kommer de nya Elon- och EM-butikerna att slå upp sina portar i det s.k. Flex-huset i Visby. Bakom satsningen står familjen Carlzon genom sitt företag Gotland Investment AB. Jakobsson Pusterla har i samarbete med Gotland Investment och SRC (Scandinavian Retail Center) arbetat med att utveckla Flex-huset till en framtida handelsplats vid sidan om de många arbetsplatser som redan finns i byggnaden. Vi ser med glädje fram emot öppningen av fas 1 den 25:e oktober!

Läs mer ...

2017-08-14

Byggplats i Poznan

Den 27:e September invigs ett nytt stadsdels-köpcentrum i
Poznan, vilket ägs och förvaltas av IKEA Centres Polska. Jakobsson Pusterla
fick uppdraget som kommersiell arkitekt för centret och har ansvarat för
masterplan såväl som exteriör och interiör gestaltning. Vi är glada och stolta
över att se vårt första större kommersiella projekt öppnas snart!

Läs mer om projektet här

2017-04-07

Nytt LSS boende

Vi har nyligen presenterat ett förslag för ett nytt gruppboende / LSS-boende i Åstorp.
Huset innehåller sex lägenheter, gemensamma utrymme och rum för personal som kan garantera boenden assistans 24 timmar om dygnet.
Varje lägenhet har en egen uteplats med trädäck och tillgång till trädgård.

Byggnadens fasad liknar en radhuslänga där varie enhet kan vara igenkännbar.
Huset och lägenheterna har en huvudentré till den gemensamma delen men varie boende kan även ha direkt access till sin egen lägenhet via en ingång direkt utifrån vid sin egen uteplats.

Projektet är under utvecklingen och en byggstart är förväntad under hösten 2017.

Läs mer om projektet >>

2017-02-28

Villa Enestigen publicerad

Läs en intervju med Andreas Sandgren och Marco Pusterla om den kreativa processen bakom Villa Enestigen, den mörka tegelvillan i Veberöd, i Houzz magasin.  

Läs artikeln >

2017-02-15

Perforerad metallfasad

Nu monteras den mönstrade metallfasaden på Centret i Poznan i västra Polen. Centret planerar att öppna senare i år.

Om projektet >>

2017-01-01

Välkommen Anna!

Anna Hansson har senast arbetat med Store Design och arkitektur med fokus på handel inom Inter-IKEA Systems. Hon har arbetat globalt med nyetableringar vilket har gett henne stor erfarenhet inom storskaliga kommersiella fastigheter. Vi är väldigt glada att Anna har kommit in i vårt team!